Pelgrimspad LAW 7

Het Pelgrimspad is een lange-afstand-wandelpad bestaande uit twee delen. Dit laatste deel lopen wij nu: Dezebheeft een lengte van 267 kilometer en loopt van ‘s-Hertogenbosch naar het Vrijthof te Maastricht, met in Cadier en Keer een aftakking naar Wezet (Visé) in België, waar een aansluiting bestaat op wandelroute GR5, die uiteindelijk in Nice eindigt.

Dag 1 Visé naar Mesch

Op deze warme 14 juni beginnen wij aan onze nieuwe uitdaging; het pelgrimspad door het Limburgse landschap. Het eerste stuk wandelen wij door Belgie. Hier wordt alleen franstalig gesproken.
Dus onderweg in het ipv goede morgen bonjour.

Dag 2 Mesch naar Cadier en Keer

Vandaag begon de wandeling zonnig, maar halverwege in het Savelsbos worden wij verrast door een flinke regenbui. Onder een boom wachten wij een halfuurtje voordat we verder kunnen wandelen door dit afwisselende bos.

Dag 3 Maastricht – Scheulder

Vandaag wandelen wij de eerste echte etappe van het Pelgrimspad van Maastricht via Cadier en Keer naar Scheulder, ongeveer zo’n 15km.
Na Maastricht lopen we door de velden en bossen en af en toe een klein dorpje.

Dag 4 Scheulder – Gulpen

Vandaag wandelen we vanaf Scheulder het Gerendal in richting kasteel Schaloen, waarna we door lopen via de Kluis naar Schin op Geul.
Dan lopen we een lange tijd langs de Geulle richting Wijlre.
Helaas is het pad geblokkeerd en moeten we een stuk om Wijlre heen lopen. Dan lopen we een steil stuk omhoog met boven op de berg een mooi uitzicht over Gulpen en Eys.
Wij eindigen vandaag in het brouw lokaal van Gulpener bier, erg lekker.

Dag 5 Gulpen – Voerendaal

Vandaag een rustig begin langs de Gulp en Geulle.
Nu bekend terein de Eyserbos naar boven en genieten van de uitzichten. Zowel met het Krijtlandpad als de Dutch Mountain Trail zijn we hier ook geweest. Via een aantal leuke dorpjes en een tussenstop bij de Bernardushoeve gaan we richting Voerendaal.